3 Langkah Teknik Reiki Healing untuk Penyembuhan dapat tidur dan Buat anda berasa segar dan dipulihkan

3 Langkah Teknik Reiki Healing untuk Penyembuhan dapat tidur dan Buat anda berasa segar dan dipulihkan

Adakah anda salah seorang daripada mereka yang mengalami kerugian kronik tidur? Adakah anda mendapati satu penyelesaian yang sesuai untuk masalah anda? Jika tidak, nasihat peribadi saya dan mencuba Reiki penyembuhan selama sebulan. Percayalah ia bekerja untuk saya dan saya benar-benar berharap ia untuk anda juga.

Tekanan dan ketegangan telah menjadi bahagian tidak dapat dipisahkan daripada kehidupan moden. Selepas memberi kesan tekanan yang mengganggu majoriti kehidupan harian kita termasuk kehilangan tidur. Seperti untuk apa-apa penyakit lain, tidak dapat tidur terlalu kita bertukar kepada ubat-ubatan moden sebagai pilihan rawatan pertama kami. Apabila ia gagal untuk menghasilkan keputusan yang dikehendaki kita mencari alternatif.

Dalam artikel ini saya mencadangkan untuk berkongsi satu teknik penyembuhan reiki yang menakjubkan yang telah membantu saya mengatasi masalah tidur saya agak mudah dan berkesan.

Sekiranya anda tidak dapat tidur pada waktu malam untuk apa-apa sebab sekalipun, kedudukan ini tidur tertentu akan membantu. Ia akan menjadikan anda berehat dan akibatnya tidur secara semula jadi tanpa bantuan perubatan.

Selepas mendapat pensijilan Master Reiki saya, saya mula mengamalkan latihan ini. Terutamanya pada majlis-majlis di mana saya perlu berehat badan saya sepenuhnya tetapi saya benar-benar singkat ini adalah pilihan yang sangat baik. Walaupun saya tidur selama beberapa jam selepas melakukan latihan ini apabila bangun dari tidur saya rasa seolah-olah saya mempunyai saya keseluruhan lapan jam tidur yang diperlukan.

Ini adalah salah satu yang paling popular digunakan teknik penyembuhan reiki untuk menyembuhkan insomnia. Semua yang anda perlu lakukan adalah mengikuti tiga langkah mudah. Ia akan menjadikan anda berasa segar dan dihidupkan semula seolah-olah anda mempunyai rehat malam penuh.

1. Masuk ke dalam kedudukan tidur normal anda di mana anda paling selesa. Anda boleh berbaring sama ada di belakang atau sisi anda.

2. Letakkan satu tangan di dahi anda dan yang lain di perut anda. Pengalaman dan notis sensasi perut anda semakin meningkat dan jatuh semasa anda bernafas. Ia adalah penting bahawa anda kekal fokus dan menumpukan perhatian anda pada perut anda bernafas dalam dan keluar.

3. Teruskan untuk kekal dalam kedudukan ini selama kira-kira 15 minit. Biasanya dalam masa 15 minit Reiki tenaga akan menghasilkan perasaan ketenangan dalam dan anda akan tidur secara automatik. Tidak ada salahnya mengamalkan senaman ini untuk tempoh yang lebih lama bergantung kepada keperluan anda.

Penyembuhan Reiki adalah teknik yang menakjubkan yang membantu menyingkirkan mana-mana tenaga yang menakutkan atau negatif untuk badan kita. Ia membuatkan kita berehat dan menjalani kehidupan yang bahagia. Ia tidak boleh melakukan apa-apa bahaya dan merupakan salah satu alternatif yang paling selamat yang boleh digunakan bersama-sama dengan lain-lain bentuk rawatan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar